EFTERBEHANDLING                      Olie

Oliebehandling giver en smudsafvisende overflade på gulvet. Der findes to varianter  naturolie og hvid olie. Den hvide olie giver et mere lyst og hvidt indtryk, da den indeholder et hvidt pigment. Naturolien fremhæver træets struktur og giver det en dyb, varm lød, og fremstår mørkere. Olien påføres af to omgange. Først med en stor mængde olie, dernæst med en tynde lag.

OLIE

Gulvolie bliver mere og mere almindeligt - også til stærkt trafikerede gulve. I modsætning til lak, som lægger sig oven på gulvet, trænger olien ned i træets fibre.

Det betyder bl.a. at det er meget enkelt at pletreparere et “slidt” område, blot ved - pletvis - at rense og behandle med plejeolie. Det oliebehandlede gulv er lidt sart hvad ridser angår, men det opvejes som sagt af den relativt ukomplicerede reparationsmulighed.

Olien findes kun i ét glanstrin, det betyder dog ikke så forfærdeligt meget i praksis, idet olieoverfladen nærmest er silke mat, eller samme glans som de fleste alligevel foretrækker, når det f.eks. handler om lak.

Det oliebehandlede gulv kræver en del mere vedligeholdelse med plejeolie, end det lakerede gulv gør. Til gengæld bliver det oliebehandlede gulv næsten som nyt, bare det får en omgang med en egnet plejeolie.

Værd at vide om gulvolie:

  • Olien kan bruges oven på alle træsorter, nåletræ som løvtræ, nordiske såvel som oversøiske træsorter, og den er velegnet til både lyse og mørke træsorter.
  • Oliebehandlingen kan være lidt mere kompliceret end lak behandlingen, idet der (til større gulve) skal bruges maskine til efter poleringen.
  • Oliebehandlingen kræver regelmæssig vedligeholdelse.
  • Fås i mange kulører, så man f.eks. kan “forvandle” et almindelig fyrretræsgulv til et “eksotisk hårdtræsgulv”.
Lak
     
  Olie
     
  Lud
FloorCare.dk   Cvr-/se-nr: 29051186       +45 41412399 - +45 70252399     Stærevej 20 3200 Helsinge           E-MAIL